memulang lan nglatih penasaran empati sadurunge sinau babagan rencana pelajaran pembelajaran emosi sosial sajrone sinau

Tantangan Empati: Ajar Empati Kanthi Cara sing Menawan

Pandhuan sinau kanggo kita kabeh kanggo mulang empati kanthi cara organik, non-preskriptif. Ayo gawe empati lan pangerten otot ing awal urip, saben dina, lan ing endi wae.

 

 

Ayo padha laku penasaran sadurunge diadili kanthi rencana pelajaran umur iki. Keajaiban seumur hidup nyebabake sinau sajrone urip.

 

 

Pendidik bocah cilik? Coba versi iki!

 

 

Melu dhewe? Coba versi iki!

Versi PDF

Ngilangi Kesenjangan Empati & Nglatih Penasaran Sadurunge Paukuman: Ajar Empati

iki BetterWorldEd.org Pandhuan sinau kanggo saben klompok manungsa melu bebarengan ing lelungan kanggo mulang empati.

 

njelajah Unit Kamanungsan lan Unit Pengajaran kanggo nyiapake kanggo ngrembug konsep penting kaya carane mulang empati, prabédan, bias, lan liya-liyane.

 

Kanggo pengaruh sing tetep, sebarke wulangan iki ing pirang-pirang sesi kanthi wektu kanggo nggambarake lan / utawa asring bola kanthi anyar Katrangan Learning. Mbangun empati minangka laku sajrone urip. Ayo padha tresna bebarengan.

 

Bookmark kanggo wektu liyane: Coba seneng-seneng piwulang babagan nulis lelungan sinau utawa wulangan iki kanggo nggawe matematika dadi manungsa, eling, lan migunani

 

 

 

1) TANPA PEMIMPULAN CONVERSASI KOMPLEKS & CURIOSITAS ENCOURAGE SEBELUM PAUKAN:

 

"Pikirake kabeh wong ing klompok iki. Apa kita ngerti kabeh babagan urip saben wong? Apa bisa duwe asumsi babagan wong liya? Apa kita ngerti apa apike mlebu ing pikiran lan atine saben wong? ”

 

Nuduhake pengalaman sing KALANGAN sampeyan duwe empati sing kurang - wektu nalika ana salah paham sapa sejatine sampeyan utawa sapa wong liya. Takon menyang grup apa ana sing nate ngalami kedadeyan kaya iki. "Kepiye kita bisa luwih ngerti babagan kahanan kasebut?"

 

Klompok bisa uga nanggapi kaya, "Kita ora bisa ngerti kabeh babagan wong liya," utawa, "Diwiwiti karo takon". Goleki (utawa nuntun pacelathon) langkah-langkah sing bisa kita lakoni ing saben dinten. Tulis tanggapan utawa wenehi anggota klompok nulis. 

 

Ing jalur iki, sampeyan uga bisa muter video saka Unit Kamanungsan fokus ing pembangunan empati, utawa terus liwat diskusi: Ngelingake kabeh wong, kaya apa wae, bangunan empati yaiku latihan. "Dina iki kita bisa nemokake cara kanggo nggunakake tumindak kasebut ing urip kita dhewe - lan ngajak wong-wong ing sekitar kita supaya nindakake perkara sing padha! Kita bisa takon marangselYa, "Apa sing bisa daklakoni kanthi luwih efektif mbesuk yen aku ana ing kahanan kaya iki?"

 

 

 

 

2) NGENALI PANGAN, BIAS & ASSUMPTIONS:

 

Kenalake APA Video Lelungan Sinau. Priksa manawa nonton video iki sadurunge select wayahe kanggo ngaso (cont. sadurunge adegan ganti mbukak bagean anyar gesang wong).

 

Sadurunge nonton, takon marang klompok: "Pikiran lan perasaan apa sing ana ing pikirane lan ati nalika mikir babagan (n) ____ ing ____? Lan apa sing kita PIKIR? " (Lebokake peran ing masyarakat sing dimainake wong iki, lan negara sing dununge wong iki. Contone, "Chai Wala" (Chai Seller) ing India or Tanduran Pisang ing Ekuador.) 

 

Gawe patang kolom utawa kuadran ing papan sampeyan. Tulis tembung anggota grup sing nuduhake ing bagean kiwa ing papan sampeyan. Tulis WONDERING minangka pitakon ing jejere tembung sing ana ing pikirane wong liya. SAIKI MULAI VIDEO. Ngaso sakdurunge-selwayahe ected. Ayo klompok nulis cathetan adhedhasar apa sing wis dideleng nganti saiki: apa sing kita PEMBERITAHUAN, PIKIRAN, ASSUME / TETAP, lan PERCAYA babagan kanca anyar kita.

 

Pose pitakon kaya: "Apa sing kita percaya babagan _____? Apa pendapat kita babagan komunitas ___? Miturut sampeyan, kepiye uripe ___, amarga sampeyan ndeleng ing video kasebut nganti saiki? Apa asumsi utawa perasaan liyane sing ditemokake nalika sampeyan mbayangake? " Isi tanggapan kasebut ing tengah papan sampeyan.

 

 

 

 

3) TUMBUHAN ASUS ASU:

 

Puter sisa video kasebut. Apa klompok sampeyan dipérang dadi klompok sing luwih cilik utawa gabung karo wong sing biasane kanca ora melu kegiatan.

 

Ing klompok, diskusekake lan tulisake apa sing owah babagan kapercayan ing pungkasan video (amarga kita luwih bisa ngerti).

 

Ngelingake kabeh wong babagan sawetara prinsip kegiatan kasebut. "Nalika kelompok ngrembug, kita ngupayakake nindakake rasa penasaran lan empati. Nalika nindakake, penting yen kita sabar karo siji liyane. Ayo dadi papan iki kanggo saling percaya lan nuduhake kanthi terbuka - kanggo nundha keputusan kita ing njaba apa sing kita waca. Ayo elinga pengalaman manungsa iku kompleks lan unik kanggo kita kabeh, lan ayo ndeleng ing ndhuwur gunung es kanggo ngerti liyane kanthi jero. ”

 

Sawise sawetara menit, klompok bali kumpul. Takon apa ana sukarelawan sing gelem nuduhake apa sing wis dingerteni nalika diskusi. Takon apa ana klompok sing pengin nulis (ing bagean sabanjure) apa sing dipercaya saiki klompok babagan ___ sawise nonton. 

 

Saiki wiwiti maca salah sawijining crita sing ditulis ____ sing mbantu nylametake _____. Takon klompok babagan carane perspektif kabeh wis ganti saiki wis sinau luwih akeh tinimbang sing kita tingali ing video kasebut. Gunakake bagean papat ing papan kanggo nulis tanggapan kasebut. (Elingi: video kanca anyar bakal duwe 2-4 crita tinulis beda sing bisa digoleki ing betterworlded.org/stories kaca Sampeyan bisa milih salah siji (utawa kabeh) sing paling cocog kanggo diskusi sampeyan!)

 

 

 

 

4) Nampilake Tantangan EMPATHY (KURIOSitas Sadurunge Pangadilan):

 

"Sepira kerepe kita nganggep bab wong liya sadurunge ngerti crita?"

 

"Napa iki asring reaksi" default "kita? Apa bisa dadi asumsi babagan wong liya ing kelas / klompok utawa sekolah / komunitas sinau dhewe? Ing omah kita? Nalika mlaku ing dalan? Nalika numpak bis? ”

 

"Apa sing bisa kita lakoni supaya kurang nganggep lan luwih penasaran? Kanggo milih CURIOSITY sadurunge pengadilan? Kanggo nyoba ngelingi lan kepengin weruh? Kanggo ngerti manawa kita duwe bias utawa ngukum, lan wiwit takon kenapa? "

 

"Kanggo miwiti kepingin weruh saka endi bias lan penilaian kasebut kabeh? Apa praktik sing bisa ditindakake kanthi individu, lan bebarengan? ”

 

Nuduhake conto babagan cara nggabungake empati menyang urip sampeyan wiwit dina iki (Contone: "Aku bakal nyoba ngobrol karo ____ nalika mulih lan kepengin weruh lan sinau babagan uripe ___. Biyen, aku durung nate takon utawa tumindak gumun! ”). Nuduhake kepiye klompok kasebut bisa nggawe sampeyan tanggung jawab amarga nindakake. Saiki takon klompok kanggo nuduhake babagan iki karo sampeyan kanthi nulis cara nundha pengadilan lan melu perkara sing anyar Journey Sinau! (Sampeyan bisa migunani yen referensi bagean "kenapa video tanpa tembung?" kene, minangka alat persiyapan utawa bareng karo grup nalika sampeyan ngrembug babagan kekuwatan kanggo nggoleki pangerten ngluwihi apa sing kawitan ndeleng lan mikir.)

 

 

 

 

TETAPI JURNAL PEMBELAJARAN:

Nggambarake lan tulis sawetara ide babagan cara nggabungake empati menyang praktik saben dina ing kelas, macem-macem kelas, lan sajrone urip. Kepiye kita luwih bisa ngerti yen empati kurang lan mbantu wong-wong ing sekitar kita dadi wong sing luwih empati? Kepiye cara ngetrapake nilai kasebut ing kabeh perkara? Panjurung klompok kanggo njelajah Unit Kamanungsan kanggo nggoleki luwih jero, utawa nggunakake unit iki minangka sumber dhasar ing diskusi mbesuk babagan tema kasebut.

 

 

IDEA TINDAK LANGSUNG: Nggawe cara langsung kanggo masang empati menyang kelas liyane ing sekolah

Kelompok 4-5, setengah saka kelas, utawa kabeh kelas bisa nggawe ide pelajaran kanggo guru ing kelas liyane kanggo nuduhake kepiye empati karo matematika, ilmu pengetahuan, sejarah, basa, lan liya-liyane. Kelompok kasebut masing-masing bisa ngembangake cara kanggo mbantu para guru ngerti kepiye bisa mulang babagan crita sing pancen penting lan uga terus mulang babagan topik akademik. Kanggo seneng-seneng ekstra, anggota klompok bisa kirim gaweyan lan sinau utama menyang Better World Ed tim utawa liwat hub anggota sampeyan (yen sampeyan anggota sing ana). Yen sampeyan dudu anggota, dina iki dina sing paling pas Miwiti ing lelampahan sinau salawase iki bebarengan! 

mulang empati

Sinau Bareng Ngajari Empati Saben Dina & Nang Endi wae

Kita kabeh ngerti banget yen mulang empati iku dudu babar pisan. Saben mulang empati, kita uga kudu nindakake ing urip dhewe. Tantangan empati yaiku kanggo mbantu kita mulang empati kanthi cara sing migunani, holistik, lan jero. Kanggo mbantu kita sinau empati kanthi organik.

 

Yen mulang empati minangka prioritas sampeyan, kenapa ora mulang piwulang kasebut kanthi crita sing menehi inspirasi lan semangat empati ing kabeh prabédan? Ing kabeh wates?

 

Sing apa Better World Ed Sinau Journeys kabeh babagan. Ngewangi kita seneng sinau babagan self, liyane, lan jagad kita. Ngewangi kita sinau nresnani self, liyane, lan jagad kita. Sinau welas asih. Sinau dadi pimpinan sing ati-ati nggawe jagad sing tentrem, adil, lan adil.

 

Bebarengan, kita bisa nggawe kasunyatane jagad iki. Jagad sing tentrem lan adil sing diimpi-impeni ana ing antarane kita kabeh ing kene lan saiki.

 

Katrangan Learning sing didhukung akademik lan risetVideo tanpa tembung sing nyengkuyung penasaran lan empati kanggo self, liyane, lan Bumi. Crita sing ditulis sing nggawe matematika lan literasi nyata lan relevan. Rencana pelajaran sing nggawe sinau antar-disiplin lan gumun. Sinau Emosi Sosial kanthi jeru sing gumun.

 

Sinau Journeys nenun kanthi keterampilan kritis: mathliterasi, empati, kesadharan sosial, penasaran, komunikasi, kolaborasi, kreativitas, selkesadharan, eling, njupuk perspektif, ngenali lan ngatasi bias, nggawe perdamaian, lan welas asih. Kabeh ana ing donya nyata, standar didadekake siji cara.

 

Video tanpa Tembung Ketrampilan Sosial Program Pembelajaran Emosi Sosial Global (SEL) Gagasan Nulis Kreatif Kanggo Bocah-bocah Ajar Empati

 

Kita yakin konten sing narik kawigaten kanggo saben kelas. Pramila kita makarya karo para pendongeng lan pendidik sing apik tenan kanggo ngrancang saben Journey Learning.

 

Mangkono uga kenapa video kita ora duwe tembung: ora ana narasi sing diwenehake, ora ana alangan basa! Sinau Emosi Sosial sing mbantu para pemuda prioritas rasa penasaran lan pangerten tinimbang pertimbangan lan bias.

 

Kita pitados nggarap pendidik lan siswa. Wiwit wiwitan, kita wis ndeleng pendhidhik lan siswa minangka mitra sejatine ing lelungan iki kanggo mbukak ati lan pikiran.

 

Mangkene carane ngrancang Journeys Learning supaya adaptif ing lingkungan pembelajaran, ing sekolah lan ing omah. Supaya efektif ing awal umur, saben dina, lan ing endi wae para pemudha sinau. Telusuri crita sing nyengkuyung empati ing ngisor iki! 

Pin Iku on Pinterest

Share This