Politika privatnosti

Politika privatnosti

Ispod je naša politika privatnosti i naša obaveza o privatnosti, a evo i naše uslovi i odredbe.

 

 

 

Novembar 1, 2020

 

Ova politika opisuje koje lične podatke prikupljamo i kako ih koristimo. Adresa naše glavne web stranice je: https://betterworlded.org.

 

Reweave, Inc. („Better World Ed, “„ Mi “,„ mi “ili„ naš “) služi da služi svim posjetiteljima web mjesta. Taj cilj pokreće sve odluke koje donosimo, uključujući način na koji prikupljamo i poštujemo lične podatke. Ova politika privatnosti (ova „Politika privatnosti“) postoji kako bi bila što jasnija i jasnija jer znamo da vas („Vas“, „korisnika“, „korisnika web lokacije“ ili „cijenjenog korisnika“) zanima kako ćete pružite nam se koristi i dijeli. Naš je cilj da se vi - cijenjeni korisnik naše stranice - uvijek osjećate informirano i osnaženo u pogledu vaše privatnosti Better World Ed. 

 

Ova Politika privatnosti odnosi se na sve informacije koje je korisnik primio Better World Ed, i na mreži i van nje, na bilo kojoj platformi, („platforma“ uključuje Better World Ed web stranica, mobilne aplikacije, društveni mediji i Better World Edpovezane web stranice), kao i bilo kakve elektroničke, pisane ili usmene komunikacije.

 

Naša predanost našim članovima i donatorima („Politika privatnosti članova“)

 

Nećemo sell, delim ili trgujem imenima svojih članova ili donatora ili ličnim podacima sa bilo kojim drugim entitetom, niti šaljem poštu svojim članovima ili donatorima u ime drugih organizacija. Ova Politika privatnosti člana odnosi se na sve informacije koje je korisnik primio Better World Ed, i na mreži i van nje, na bilo kojoj platformi, kao i na bilo kojoj elektroničkoj, pisanoj ili verbalnoj komunikaciji.

 

Prihvatanje uslova

 

Posjećivanjem Better World Ed i / ili koristeći naše Usluge, pristajete na uvjete („Uslove“) ove Politike privatnosti i prateće Uslove korištenja. Ako se ne slažete s ovom Politikom privatnosti ili Uslovima korištenja (zajedno, ovaj „Ugovor“), nemojte koristiti Better World Ed web stranice.

 

Izrazi s velikim početnim slovom koji nisu definirani ovom Politikom privatnosti imat će značenje navedeno u našim Uslovima korištenja („Uvjeti korištenja“).

 

Informacije koje prikupljamo

 

Better World Ed prikuplja informacije kada posjetite našu web stranicu, pretplatite se, uredite podatke o svom računu ili koristite funkcije na platformi. Neke od ovih informacija su tehničke informacije koje naši serveri automatski bilježe. U nastavku su navedene vrste informacija, kako direktno od vas, tako i indirektno prikupljanjem informacija od strane nezavisnih pružalaca usluga (zajedno, „Partneri“) koje mi posebno prikupljamo.

 

Ovlašćujete nas da koristimo, skladištimo i na drugi način obrađujemo bilo kakve lične podatke koji se odnose na vas i identificiraju vas, uključujući (ali ne ograničavajući se na vaše ime i adresu), u onoj meri u kojoj je to neophodno za pružanje usluga dostupnih putem naše veb stranice, naših partnera , nasljednici, cesionari, saradnici, podizvođači ili druge treće strane.

 

1. Lični podaci („Lični podaci“)

 

U svrhe ove Politike privatnosti, lični podaci označavaju bilo koju informaciju ili skup podataka koji identifikuju ili bi mogli da ih koriste ili u njihovo ime Better World Ed, ili bilo koji od naših partnera za identifikaciju fizičke ili pravne osobe. Lični podaci ne uključuju informacije koje su kodirane, objedinjene, anonimizirane ili javno dostupne informacije koje nisu kombinirane s nejavnim ličnim podacima.

 

Primjeri različitih svrha u koje možemo prikupljati lične podatke uključuju, ali nisu ograničeni na:

 

  • Proces registracije za registrovane korisnike;
  • Upotreba područja Better World Ed web stranicu, na kojoj će se od vas tražiti da navedete određene informacije o svomself, kao što su vaše ime, poštanska adresa, adresa e-pošte, korisničko ime i lozinka, koji spadaju u postupak registracije registrovanih korisnika („Postupak registracije“);
  • Članstveni doprinosi i donacije dane direktno na Better World Ed i da Better World Ed napravljeni putem resursa, uključujući, ali ne ograničavajući se na Stripe i Paypal, od kojih prikupljamo lične podatke kao što su vaše ime, adresa za naplatu i adresa e-pošte, ako već niste naveli ove detalje. Prikupljamo podatke o vašoj donaciji, uključujući iznos vaše donacije.
  • Prijave za posao;
  • Ankete. Povremeno, Better World Ed može vas pozvati da učestvujete u popunjavanju mrežnih anketa. Ako ste kreirali Better World Ed račun, podaci koje prikupimo iz ovih anketa mogu biti povezani s vama lično;
  • Kontaktirat ćemo vas u vezi s vašim donacijama u vezi s kvalitetom usluge, kao i potencijalnim greškama koje su se mogle dogoditi;
  • Dobrovoljni podnesci na Better World Ed traženje informacija o našim proizvodima i uslugama, prijava za primanje informacija od nas ili slanje e-maila;
  • Pretplate na e-poštu. Better World Ed takođe može sastaviti listu pretplate na koju dobrovoljno predajete svoje ime, poštansku adresu i / ili adresu e-pošte. Svrha takvog popisa pretplata bila bi vam slati periodična ažuriranja pretplatnicima o pitanjima koja vas zanimaju, pod uvjetom da ćete imati mogućnost odjave od daljnjih komunikacija u skladu s postupcima opisanim u svakom takvom ažuriranju.

 

2. Neosobni / ostali podaci

 

Pored ličnih podataka, mi i naši partneri možemo prikupljati dodatne informacije koje vas ne identificiraju lično („Ostale informacije“). Ostale informacije mogu uključivati ​​prikupljene informacije:

 

a. Iz vaše aktivnosti. Informacije koje mi ili naši partneri možemo automatski prikupiti kada posjetite, pristupite i / ili koristite Platformu, uključujući, ali ne ograničavajući se na vašu IP adresu, dobavljača Internet usluga, vrstu i jezik pregledača, stranice i URL-ove koji se odnose i izlaze i URL-ove, datum i vrijeme, količina vremena provedenog na određenim stranicama, koji odjeljci Better World Ed ili web lokaciju partnera koju posjetite, broj veza koje kliknete dok ste na Platformi, pojmove za pretraživanje, operativni sistem, opću geografsku lokaciju i tehničke informacije o vašem mobilnom uređaju.

b. Od kolačića, JavaScript tagova. Informacije koje mi ili partneri automatski prikupljamo pomoću tehničkih metoda, uključujući, ali ne ograničavajući se na kolačiće („kolačiće“), JavaScript oznake, web-svjetionike, gif-ove piksela, Flash-kolačiće i druge lokalno pohranjene objekte. Kolačići su mali paketi podataka koje web lokacija pohranjuje na tvrdi disk vašeg računara, tako da će se računar "sjetiti" podataka o vašoj posjeti. Možemo koristiti i kolačiće sesije (koji ističu kada zatvorite web preglednik) i trajne kolačiće (koji ostaju na vašem računaru dok ih ne izbrišete) da bismo poboljšali vaše iskustvo korištenja Better World Ed i omogućiti nama i našim partnerima prikupljanje ostalih informacija. Možda ćete moći onemogućiti kolačiće i / ili druge lokalno pohranjene kolačiće tako što ćete ih onemogućiti u svom pregledniku ili na uređaju ili pomoću našeg dugmeta za uključivanje / isključivanje kada posjetite našu web stranicu. Molimo pogledajte dokumentaciju vašeg internet pregledača za informacije o tome kako to učiniti i kako izbrisati trajne kolačiće. Međutim, ako odlučite ne prihvatiti kolačiće od nas, Better World Ed možda neće pravilno funkcionisati.

Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i odbacuje se kada zatvorite preglednik.

Kada se prijavite, postavićemo i nekoliko kolačića za spremanje vaših podataka za prijavu i izbora prikaza na ekranu. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići za opcije zaslona traju godinu dana. Ako ti sel„Zapamti me“, vaša prijava trajat će dvije sedmice. Ako se odjavite sa svog računa, kolačići za prijavu bit će uklonjeni.

Članci na ovoj web lokaciji mogu uključivati ​​ugrađeni sadržaj (npr. Video zapise, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica se ponaša na isti način kao da je posjetilac posetio drugu web stranicu.

Ovi veb sajtovi mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugrađivati ​​dodatna praćenja treće strane i nadgledati svoju interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni na toj web lokaciji.

c. Ne prati („DNT“). Better World Ed ne preuzima odgovornost za odgovor na signale web pregledača "Ne prati". Posavjetujte se s politikama vanjskih web stranica u vezi s njihovim odgovorima na DNT signale.

 

Partneri

 

Partneri uključuju, ali nisu ograničeni na:

 

a. Google Analytics. Better World Ed koristi Google Analytics, uslugu web analitike koju pruža Google, Inc. („Google“). Google Analytics koristi kolačiće kako bi pomogao web lokaciji da analizira kako korisnici komuniciraju s platformom. Ostale informacije koje generira Kolačić o vašoj upotrebi web stranice (uključujući vašu IP adresu) prenijet će i pohraniti Google na servere u Sjedinjenim Državama. Google će ove podatke koristiti u svrhu procjene vaše upotrebe web stranice, sastavljanja izvještaja o aktivnostima na web lokaciji za operatore web stranica i pružanja drugih usluga u vezi s aktivnošću web stranice i upotrebom interneta. Google takođe može prenijeti ove podatke trećim stranama ako to zakonski nalaže ili ako takve treće strane obrađuju informacije u ime Googlea. Google neće povezati vašu IP adresu s bilo kojim drugim podacima koje posjeduje Google. Možete odbiti upotrebu kolačića od strane selizvršavanje odgovarajućih postavki na vašem pretraživaču; međutim, imajte na umu da ako to učinite možda nećete moći koristiti punu funkcionalnost ove web stranice. Korištenjem ove web stranice pristajete na Googleovu obradu podataka o vama na način i u gore navedene svrhe.

Google Analytics prikuplja podatke anonimno. Izvještava o trendovima web stranica bez identificiranja pojedinačnih posjetitelja. Možete isključiti Google Analytics bez utjecaja na to kako posjećujete našu web stranicu. Za više informacija o onemogućavanju praćenja usluge Google Analytics na svim web lokacijama koje koristite posjetite Postavke Google oglasa. Googleova mogućnost korištenja i dijeljenja informacija koje je prikupio Google Analytics o vašim posjetama ovoj web lokaciji ograničena je Uvjetima korištenja Google Analytics i Googleovim pravilima o privatnosti.

b. AutomateWoo. Ovdje je više informacija o AutomateWoo i njihove politike privatnosti. Pogledajte koje lične podatke prikupljamo i zašto ih prikupljamo na ovom linku.

c. Od tebe. Smatrate se partnerom putem podataka koje nam dobrovoljno pružate, a koji vas ne identificiraju lično.
Better World Ed zadržava pravo dodavanja ili brisanja partnera u bilo koje vrijeme, na Better World Edprema vlastitom nahođenju, u skladu s uvjetima politike privatnosti partnera.

 

Informacije prikupljene od strane nezavisnih oglašivačkih kompanija ili putem njih

 

Ostale informacije o vašoj aktivnosti na Platformi možemo podijeliti s trećim stranama u svrhu prilagođavanja, analiziranja, upravljanja, izvještavanja i optimizacije oglašavanja koje vidite na Platformi i drugdje. Ove treće strane mogu koristiti kolačiće, oznake piksela („oznake piksela“, „veb-svjetionici“, „gif-ovi piksela“ ili „jasni gifovi“) i / ili druge tehnologije za prikupljanje takvih Ostalih informacija u te svrhe. Oznake piksela omogućuju nama i ovim nezavisnim oglašivačima da prepoznamo kolačić preglednika kada pregledač posjeti web lokaciju na kojoj se nalazi oznaka piksela kako bismo saznali koja reklama dovodi korisnika na određenu stranicu.

 

Pretraživači i druga web mjesta

 

Pretraživači i druge web stranice koje nisu povezane s njima Better World Ed, kao što su archive.org ili google.com, mogu indeksirati Web lokaciju i učiniti javnosti dostupnim javno dostupan sadržaj i objave sa web lokacije. Web lokacija može sadržavati i veze do drugih web lokacija. Better World Ed nije odgovoran za prakse privatnosti takvih drugih web lokacija. Better World Ed potiče svoje posjetitelje i korisnike da budu svjesni takvih pretraživača i drugih web mjesta kada napuste web mjesto i da pročitaju izjavu o privatnosti svake web stranice koju posjete.

 

Kako koristimo i delimo informacije

 

Osobne podatke i ostale informacije koristimo za pružanje usluga, obradu vaših donacija, traženje povratnih informacija, informiranje o našim proizvodima i uslugama, personalizaciju komunikacija i žalbi za prikupljanje sredstava za koje vjerujemo da će vas zanimati te za poboljšanje naših usluga za vas .

 

Takođe možemo koristiti i / ili deliti lične podatke, ostale informacije i korisnički sadržaj kako je opisano u nastavku:

 

Sav vaš Korisnički sadržaj na platformi koji dobrovoljno pošaljete bit će javno vidljiv i podijeljen od strane ostalih korisnika unutar platforme.

 

Možemo zaposliti druge kompanije i pojedince da obavljaju funkcije u naše ime. Primjeri mogu uključivati ​​pružanje tehničke pomoći i korisničku uslugu. Ove druge kompanije imat će pristup ličnim podacima i ostalim informacijama samo onoliko koliko je potrebno za obavljanje njihovih funkcija i u mjeri u kojoj je to zakonom dozvoljeno.

 

U stalnim naporima da bolje razumijemo posjetitelje naše web stranice i naših proizvoda i usluga, možemo analizirati Ostale informacije u zbirnom obliku kako bismo upravljali, održavali, upravljali i poboljšali naše proizvode i usluge. Ovi skupni podaci ne identificiraju pojedince lično. Ove skupne podatke možemo podijeliti s našim podružnicama, agentima i poslovnim partnerima. Takođe možemo otkriti objedinjene korisničke statistike kako bismo opisali svoje proizvode i usluge trenutnim i potencijalnim poslovnim partnerima i drugim trećim stranama u druge zakonite svrhe.

 

Neke ili sve lične podatke i ostale informacije možemo podijeliti s bilo kojom od naših matičnih kompanija, podružnica ili drugih kompanija pod zajedničkom kontrolom s nama.

 

Kako razvijamo posao, mogli bismo sell ili kupujem preduzeća ili imovinu. U slučaju korporativne prodaje, spajanja, reorganizacije, prodaje imovine, raspuštanja ili sličnog događaja, lični podaci i drugi podaci mogu biti dio prenesene imovine.

 

U zakonskoj mjeri, takođe možemo otkriti lične podatke i ostale informacije: (i) kada to zahtijeva zakon, sudski nalog ili druga vlada ili tijelo za provođenje zakona ili regulatorna agencija; ili (ii) kad god smatramo da je otkrivanje takvih podataka neophodno ili preporučljivo, na primjer, za zaštitu prava, imovine ili sigurnosti Better World Ed ili drugi.

 

Pristup i promjena informacija i postavki komunikacije

 

Na zahtjev, Better World Ed omogućit će pojedincima razuman pristup Ličnim podacima koje mi i naši agenti imamo o njima. Na primjer, posjetitelji Platforme koji su nam pružili lične podatke mogu ih pregledati i / ili unijeti promjene kontaktiranjem Better World Ed. Pored toga, pojedinci mogu upravljati svojim primanjem marketinških komunikacija klikom na vezu „odjava“ koja se nalazi na dnu bilo kojeg Better World Ed marketinška e-pošta ili slijedeći upute na platformi. Uložit ćemo komercijalno razumne napore da pravovremeno obradimo takve zahtjeve. Međutim, trebali biste biti svjesni da nije uvijek moguće potpuno ukloniti ili izmijeniti informacije u našim bazama podataka o pretplatama.

Ako imate račun na ovoj web lokaciji, možete zatražiti primanje izvezene datoteke ličnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete zatražiti da izbrišemo sve lične podatke koje imamo o vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

 

Kako štitimo informacije

 

Poduzimamo komercijalno razumne korake kako bismo zaštitili lične podatke i druge informacije od gubitka, zloupotrebe i neovlaštenog pristupa, otkrivanja, promjene ili uništenja. Međutim, imajte na umu da nijedan sigurnosni sistem nije neprobojan. Ne možemo garantirati sigurnost naših baza podataka, niti garantiramo da informacije koje pružate neće biti presretnute dok se prenose nama i od nas putem Interneta. E-pošta poslana na Platformu ili s nje možda nije sigurna i zato biste trebali biti posebno oprezni pri odlučivanju koje informacije nam šaljete e-poštom.

 

Važne napomene nerezidentima SAD-a

 

Naša platforma i naši serveri rade u Sjedinjenim Državama. Ako se nalazite izvan Sjedinjenih Država, imajte na umu da će se svi lični podaci koje nam dostavite prenijeti u Sjedinjene Države. Korištenjem Platforme i pružanjem ličnih podataka na bilo koji način pristajete na ovaj prijenos i našu upotrebu informacija i podataka koje ste dali u skladu s ovom Politikom privatnosti.

 

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovom Politikom privatnosti, kontaktirajte nas kako je opisano u donjem odjeljku „Kako nas kontaktirati“. Istražit ćemo vaše pitanje, odgovoriti na vaš upit i pokušati riješiti sve nedoumice u vezi s vašim pitanjem privatnosti.

 

Veze do vanjskih web stranica

 

Better World Edweb stranice ili bilo koje vanjske komunikacije od Better World Ed (sa bilo koje platforme, mrežne ili van mreže, usmene, pisane ili elektronske) mogu sadržavati veze do nezavisnih veb lokacija. Better World Ed nema kontrolu nad praksama privatnosti ili sadržajem tih web stranica i stoga nije odgovoran za sadržaj ili politike privatnosti tih web lokacija trećih strana. Trebali biste provjeriti primjenjivu politiku privatnosti trećih strana i uslove korištenja prilikom posjeta bilo kojoj drugoj web lokaciji.

 

djeca

 

Mi osobno ne prikupljamo lične podatke od dece mlađe od 13 godina putem Usluga. Ako ste mlađi od 13 godina, nemojte nam davati nikakve lične podatke. Potičemo roditelje i zakonske staratelje da nadgledaju upotrebu Interneta svoje djece i pomažu u provođenju naše Politike privatnosti tako što nalažu svojoj djeci da nikada ne daju lične podatke putem Usluga bez njihovog odobrenja. Ako imate razloga vjerovati da nam je dijete mlađe od 13 godina pružilo lične podatke, kontaktirajte nas, a mi ćemo nastojati te podatke izbrisati iz naših baza podataka.

 

Stanovnici Kalifornije

 

TO JE Better World Edpolitika da ni pod kojim okolnostima ne otkrivamo bilo kakve lične podatke koje prikupljamo trećim stranama u svrhe direktnog marketinga. Međutim, Odjeljak 1798.83 Kalifornijskog građanskog zakonika zahtijeva da svi stanovnici Kalifornije imaju mogućnost da izvrše vaš izbor hoće li se vaši lični podaci dijeliti s trećim stranama u svrhu direktnog marketinga ili ne, kao i da dobiju informacije navedene u statutu ako vaš lični podaci se otkrivaju trećim stranama u svrhu direktnog marketinga. Shodno tome, ako imate prebivalište u Kaliforniji i želite to obavijestiti Better World Ed bez obzira dopuštate li ili odbijate dijeljenje svojih osobnih podataka s trećim stranama u svrhe direktnog marketinga ili ako želite zatražiti određene podatke ako bi vaši osobni podaci trebali biti otkriveni trećim stranama u svrhe direktnog marketinga, kontaktirajte nas kako je opisano u Odeljak „Kako nas kontaktirati“ u nastavku.

 

Promjene ove Politike privatnosti

 

Ova politika privatnosti stupa na snagu na datum naveden na vrhu ove politike privatnosti. S vremena na vrijeme možemo promijeniti ovu Politiku privatnosti. Imajte na umu da je, u mjeri u kojoj je to dozvoljeno važećim zakonom, naša upotreba Ličnih podataka i ostalih podataka regulisana Politikom privatnosti koja je bila na snazi ​​u trenutku kada prikupljamo informacije. Redovno se vraćajte na ovu Politiku privatnosti.

 

Kako nas kontaktirati

 

Ako imate pitanja u vezi s ovom Politikom privatnosti, kontaktirajte Better World Ed putem:

e-mail na [email zaštićen] sa “POLITIKOM PRIVATNOSTI” u naslovu

 

Namjera nam je odmah odgovoriti na svaku poruku koju primimo. Ove informacije koriste se za direktan odgovor na vaša pitanja ili komentare. Takođe možemo podnijeti vaše komentare radi poboljšanja naših usluga u budućnosti.

Pin It na Pinterest

Share This